Medicijnen – Gezondheidscentrum De Meridiaan – IJSSELSTEIN UT
Header afbeelding
Gezondheidscentrum De Meridiaan
Tiranastraat 7 3404 CJ
IJSSELSTEIN UT

Medicijnen

Vragen

Voor vragen over medicatie zie Farmacotherapiekompas via: http://www.farmacotherapeutischkompas.nl/. Hier vindt U uitgebreide informatie over indicatie/dosering/werking en bijwerkingen van medicijnen. Natuurlijk kunt U hierover ook overleggen met Uw huisarts of Uw apotheek.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van medicatie kunt uw terugvinden op: http://www.lareb.nl/default.aspx. Op deze site van het LAREB kunt U ook bijmeldingen die nog niet bekend zijn melden.

Polyfarmacie

Wanneer u meer dan 5 medicijnen gebruikt spreken wij van polyfarmacie (letterlijke vertaling: veel medicijnen). Mensen die veel medicijnen gebruiken hebben vaak veel verschillende ziekten. Sommige medicijnen zijn goed voor de ziekte, waarvoor zij voor worden geschreven, maar kunnen een andere ziekte juist verergeren. Soms is bij het vorderen van de leeftijd of bij het verminderen van de nierfunctie noodzakelijk om de dosering te veranderen. In onze praktijk is er een nauwe samenwerking met apotheek Zenderpark en regelmatig overleg over patiënten die veel medicijnen gebruiken,. Het kan zijn dat u uitgenodigd word door de apotheker voor een gesprek over uw medicijnen. De apotheker heeft vervolgens een gesprek met uw huisarts. Soms kan zo’n gesprek leiden tot vermindering van het aantal medicijnen, maar soms ook tot nog een extra medicijn.