Header afbeelding
Gezondheidscentrum De Meridiaan
Tiranastraat 7 3404 CJ
IJSSELSTEIN UT

Nieuws

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:

•             het advies van de huisarts

•             de uitslagen van onderzoek

•             de lijst met uw medicijnen

U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. U kunt inloggen in het portaal op de website van uw eigen arts.Na het inloggen met uw eigen inlog-gegevens ziet u uw gegevens over uw gezondheid. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Vacature doktersassistente

Gezondheidscentrum De Meridiaan te IJsselstein is per 1 maart 2020 op zoek naar een doktersassistente voor 18 uur per week.

 

Wij zijn een grote, moderne praktijk met ruim 9500 patiënten 4 huisartsen, drie vaste waarnemers, 1 praktijkmanager, zes assistentes, 1 POH-GGZ en 3 POH-S.

 

Ben jij

 

–       een gediplomeerd allround doktersassistente

–       kan je zelfstandig alle werkzaamheden uitvoeren zoals telefonische triage, baliewerkzaamheden, administratie en een eigen spreekuur                draaien

–       ben je flexibel, enthousiast en leergierig

 

Solliciteer dan!

 

Je schriftelijke sollicitatie met motivatie en cv stuur je naar edixhoven@meridiaan.nl onder vermelding van sollicitatie doktersassistente.

Patiëntenstop praktijk dr. Bruens-van Ballegooijen

Patiëntenstop praktijk dr. Bruens-van Ballegooijen

Om de kwaliteit van de veiligheid van de patiëntenzorg optimaal te borgen nemen we op dit moment geen nieuwe patiënten aan. Alleen bij gezinsuitbreiding of familiehereniging van al ingeschreven patiënten wordt hierop een uitzondering gemaakt.

Voor vragen kunt u terecht bij de doktersassistenten.

Gezocht: Oproepassistente(s)

Ben jij een gezellige, gemotiveerde en flexibele doktersassistente? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Met spoed zijn wij op zoek naar een doktersassistente op oproepbasis.

Voor meer informatie kunt u contact met een van de assistentes op het telefoonnummer: 030-687 82 57

 

Reizigersadvisering

Wist u dat dr. Nasseri een erkende “reizigersadviseur” is.

Bij hem kunt u terecht voor al uw vragen omtrent vaccinatie, gebruik van medicatie tijdens de vakantie/reis en alle andere vragen omtrent uw gezondheid en vaknatie/reis.

De prijzen zijn altijd goedkoper dan die van de GGD en u kunt snel terecht, zelfs   ’s avonds en op zaterdag.

Coronavirus: actuele adviezen van Thuisarts.nl

Wat te doen als u klachten of vragen heeft over het coronavirus? Lees hier de laatste adviezen van Thuisarts.nl over het coronavirus.

Lees meer:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Leefstijlfactoren spelen een rol bij het voorkómen of uitstellen van dementie

Het voorkomen van ernstig overgewicht op middelbare leeftijd, stoppen met roken en het stimuleren van cognitieve en sociale activiteiten zijn beïnvloedbare leefstijlfactoren die dementie kunnen voorkómen of uitstellen. Andere beïnvloedbare factoren zijn het aanmoedigen van het volgen van een goede opleiding en het behandelen van een hoge bloeddruk door leefstijlveranderingen en/of medicatie. Dit blijkt uit een literatuuronderzoek van het RIVM, zo meldt het instituut.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 01-11-2021

Alternatief mammogram maakt borstonderzoek pijnloos

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste ziekenhuis in Nederland onderzoek doen met Mamma CT als vervanging van het mammogram. Met de nieuwe Mamma CT kunnen op een veel comfortabelere manier afbeeldingen van het borstweefsel worden gemaakt, bijvoorbeeld voor de screening op borstkanker. Volgens radiologen is dit onder andere een uitkomst voor vrouwen voor wie mammografie te pijnlijk is. Op 12 oktober is het apparaat in gebruik genomen. Dit meldt het LUMC.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 14-10-2021

Metabolisme verandert met de leeftijd, maar op andere momenten dan verwacht

Een internationaal team van wetenschappers heeft voor het eerst nauwkeurig de metabole hoogte- en dieptepunten van het leven in kaart gebracht, van geboorte tot ouderdom. Er zijn veel fysiologische veranderingen die gepaard gaan met opgroeien en ouder worden, zoals de puberteit of de menopauze. Uit deze nieuwe studie blijkt nu dat de timing van ‘metabolische levensfasen’ niet samenvalt met die typische mijlpalen in het leven. Het metabolisme – de snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt – piekt eigenlijk veel eerder, al tijdens het eerste levensjaar. De onvermijdelijke achteruitgang begint juist later dan velen zouden verwachten, gemiddeld genomen pas vanaf het zestigste levensjaar. Dit meldt Universiteit Maastricht.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 13-08-2021